1396/09/16
در همایش یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی خواهیم آموخت چگونه میتوان پزشکی، پرستاری، دندانپزشکی،داروسازی و سایر رشته های علوم پزشکی را با کمک فناوری‌های آموزشی بهتر و با کیفیت تر آموزش داد

بسیاری می پرسند دانشگاه های علوم پزشکی که به مفاهیم و آموزه های بالینی تاکید دارند و عمده اقدامات و مهارت­ها باید به صورت عملی، مهارتی و در فضاهای خاص بالینی و درمانی آموزش داده شوند، چه نیاز به آموزش و یادگیری الکترونیکی وجود دارد. آیا می توان پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی را به صورت الکترونیکی آموخت و پرستاری که بر بالین بیمار حاضر نباشد، بیاموزد چگونه با بیماران برخورد نمایند. بسیاری از اساتید دانشگاه نگران هستند که اگر محتوا های درسی آماده و بر روی سامانه ها قرار گیرند، آنها کارکرد خود را از دست خواهند داد و نیازی به آنها نخواهد بود.  واقعیت چیست؟ آیا واقعا قرار است از طریق اینترنت، آموخته و پزشکان اینترنتی را روانه بازار کار بیمارستان ها و درمانگاه ها بکنند؟ قرار است محتوای الکترونیکی تهیه شود و اساتید دانشگاه را اخراج کنیم و دانشجویان از طریق ویدئوهای از قبل ضبط شده فرا بگیرند چگونه یک بیمار مبتلا به آسم حاد را مدیریت و درمان نمایند؟

داستان تاریخی خالی از لطف نیست،  زمانی گوتنبرگ  ماشین چاپ را اختراع می‌کند و تکثیر جزوات و کتابهای علمی و دانشگاهی از دست نویس به چاپی تغییر می کند و امکان تهیه سریع نسخ متعدد کتاب فراهم می شود. دانشمندان و اندیشمندان آن زمان سوال بسیار جدی را مطرح کردند. و آن این بود که با تولید این سری کتاب ها نابود خواهند شد و دیگر نیازی به حضور اساتید در کلاس های درس آموزشی نیست و فراگیران و دانشجویان می‌توانند از کتاب‌های آموزشی استفاده و این مساله دانشگاه ها و مراکز آموزشی را نابود میکند.  اکنون زمان گذشته است و ما می‌دانیم که کتاب باعث ماندگاری آثار علمی و ادبی بسیاری شده و اندیشمندان و نویسندگان آثار جاودانه شده‌اند.

اکنون هم مسئله همین است که آموزش مجازی و یادگیری الکترونیکی قرار نیست کسی را حذف کند، قرار است آموزش را ارتقا دهد، کیفیت آموزش را بهبود بخشد، و محتوا ها را به شیوه صحیح و دقیق و در دسترس تهیه کند. آموزش استراتژیک می‌تواند عدالت اجتماعی و برخورداری همه اقشار، گروه‌ها و شهروندان به محتوای آن را فراهم نماید. آلودگی هوا، بزرگ شدن کلانشهرها، ترافیک و کمبود منابع چاره‌ای جز استفاده از شیوه های مدرن در دسترس و فراگیر برای ارائه آموزش نیست، قطعا همه آموزش ها از این طریق ارائه نخواهند شد.  پزشکان در بیمارستان ها و پرستاران به صورت عملی به مراقبت از بیماران می‌پردازند اما پس از آموختن تئوری ها و مبانی نظریه.  انتقاد زیادی به دوره‌های آموزشی مجازی بدون داشتن پشیبانی محتوا و بدون حمایت و نظارت استاد می شود و این امر مورد تایید صاحب‌نظران این حوزه نیست. اما باید این را هم بپذیریم که مطالعه یک ویدئوی آموزشی دارای ارزشیابی مرحله به مرحله که فراگیر می تواند آن را در اتاق خود با لباس راحتی در زمان مناسب استفاده نماید به حضور در کلاس 100 نفره در ساعت نامناسب  برتری دارد و یادگیری مباحث نظری و تئوری به روش اول بهتر است.

در همایش یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی خواهیم آموخت چگونه میتوان پزشکی، پرستاری، دندانپزشکی،داروسازی و سایر رشته های علوم پزشکی را با کمک  فناوری‌های آموزشی بهتر و با کیفیت تر آموزش داد و آموزش آنها به شیوه های مدرن، چه راهبردها و روشهایی دارد و مزیت ها و توانایی های فن آوری های آموزشی برای بهترین و بالاترین کیفیت آموزش چیست.  طبیعتا چنین گردهمایی هایی با حضور صاحبنظران، مدرسین و اندیشمندان مختلف در سطح های مختلف موفق میشود، با بحث و تبادل نظر به بهترین راهبردهای عملی و کاربردی برای یادگیری برسند.کمیته علمی همایش از کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه‌های مختلف دعوت می نماید با حضور در این گردهمایی بر غنای علمی آن بیافزایند و با به اشتراک گذاشتن تجارب، مهارت‌ها و دانش خود در رشد کیفیت آموزش پزشکی در کشور و به تبع آن ارتقای سلامت و رفاه اجتماعی یاری رسانند.

این همایش 2  محور اساسی را نیز تعقیب می نماید این همایش به توان یابان توجه ویژه خواهد داشت و از حضور آنها استفاده خواهد کرد، محتواهای خود را متناسب با توان این عزیزان ارائه خواهد نمود. در یک جامعه مدنی دارای توسعه پایدار، توانیابان نیز می توانند مانند سایر اقشار جامعه دسترسی مفید و مناسب به محتوای آموزشی داشته باشند. محور دیگر این همایش توجه به محیط زیست، انرژی های تجدید پذیر و  جلوگیری از تغییرات آب و هوایی می باشد. در همین راستا این همایش هیچ‌گونه کاغذی به چاپ نرسانده و بسته آموزشی خود را به صورت الکترونیکی ارائه می دهد و هدایای آن نیز دارای فرمت قابل استفاده برای فضای الکترونیکی و محیط زیست سالم است.

دکتر رضا اسدی
دبیر علمی همایش