1396/10/09
فرصتی ایده آل برای ایجاد مشاغل استارت آپی در حوزه سلامت الکترونیک

برنامه ریزی شده است که همزمان با برگزاری همایش یادگیری الکترونیکی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد و برگزاری رویداد ایده پروری در خصوص نرم افزارهای  همراه حوزه سلامت  توسط مرکز رشد فناوری سلامت دانشگاه شاهد برگزاری یک ابر رویداد  در هفته های آخر بهمن ماه سال جاری باشیم. بدین ترتیب در طول یک هفته رویدادهای ایده پروری، سلامت همراه و طراحی کسب و کار الکترونیکی در حوزه سلامت همراه، چهارمین جشنواره رسانه ها و محتواهای آموزشی (سینا) و نهمین همایش یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی برگزار می گردند.  در کنار این رویدادها، نمایشگاهی جهت معرفی آثار و محصولات و فناوری های حوزه آموزش برپا خواهد شد و همچنین کارگاههایی برای آموزش نرم افزار ها، راهبردها و شیوه های تولید محتوا و آموزش الکترونیکی با استفاده از فناوری ها برای شرکت کنندگان برگزار خواهد شد.  ما در دانشگاه علوم پزشکی مشهد بسیار خوشوقتیم که میزبان این رویداد در هفته پایانی بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستیم و از کلیه علاقمندان، اندیشمندان، اساتید و دانشجویان رشته های مختلف علوم پزشکی دعوت می کنیم با حضور در این ابررویداد به غنای آن افزوده و با تبادل اطلاعات و تجارب خود ما را در رسیدن به اهداف آموزشی این برنامه ها یاری رسانند.

یکی از نکات مهمی که اینجانب به عنوان دبیر علمی همایش بایستی خاطرنشان بکنم این است که برخلاف تصور بسیاری،  کسب اطلاعات و آموختن شیوه های تدریس و یادگیری در آموزش الکترونیکی  مختص متخصصین، صاحب‌نظران و دانشجویان حوزه آموزش پزشکی رشته های مرتبط نمی باشد، و دانشجویان و اعضای هیئت علمی در همه رشته‌های آموزشی در گروه ها و دانشکده های مختلف بایستی در خصوص مفاهیم یادگیری الکترونیکی، فناوری های آموزشی و در کنار آن طراحی کسب و کار، خلاقیت و ایده پروری آموزش ببینند تا بتوانند برای فضای  کاری آینده آماده باشند.

واقعیت این است که با رشد علوم نوین مانند نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی، هوش مصنوعی و علوم رایانه بسیاری از مشاغل بازار کار خود را از دست خواهند داد و از بین خواهند رفت. همانگونه که امروز مشاغلی مانند  دودکش پاک کن،  دلاک حمام، درشکه چی ومیراب نداریم مشاغلی مانند نگهبان، دربان، تایپیست و بسیاری از مشاغل کارگری و امثال آن را نخواهیم داشت. در سلامت و بهداشت و درمان نیز این اتفاق در حال رخ دادن است، برخی از گرایش ها، بازار کار و مخاطب بسیار کمتری دارند و برخی از گرایش ها مخاطب و توجه بسیار بیشتری را می طلبند. با ارتقای سلامت، افزایش عمر و ارتقای سطح بهداشت، بیماری های عفونی کم شده و بیماری های مزمن بیشتر می شوند و افزایش طول عمر منجر به توجه بیشتر به بازتوانی و توانبخشی میگردد و عده بیشتری به جنبه‌های کاسماتیک و زیبایی در سلامت خود توجه می کنند. همه اینها تغییراتی است که در حوزه سلامت، جریانات و اولویت‌های  جمعیت عمومی مردم را تغییر داده و بازار کار فارغ التحصیلان حوزه بهداشت و درمان را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

در نهایت خوشوقتیم که با برگزاری این ابررویداد بتوانیم سهمی ناچیز در افزایش اطلاعات، مهارت ها و همچنین برقراری ارتباط بین دانشجویان و صاحبنظران حوزه های نوین آموزش داشته باشیم که فقط و فقط با حضور پررنگ دانشگاهیان محقق خواهد شد.چ

دکتر رضا اسدی