1396/11/17

پیام دبیر جشنواره

فناوری های نوین در کلیه ابعاد زندگی انسان امروز، نفوذ و گسترشی چشمگیر داشته اند. حوزه آموزش و یادگیری از این نفوذ بی نصیب نبوده است. آموزش مجازی حاصل ورود فناوری به حوزه آموزش است. ضرورت حضور هم زمان و در یک مکان فراگیران و مدرس به کمک آموزش مجازی تسهیل شده است. آموزش مجازی ابتدا از شکل مکاتبه ای آن شروع شد و امروزه به کمک نسل های جدید اینترنت و گوشی های هوشمند در لحظه به دنیایی متنوع از آموزش امکان دسترسی وجود دارد و جدیدترین نسل از آموزش مجازی را تحت عنوان Mobile Learning به خود اختصاص داده است.
شیوه های مختلفی برای ارائه محتوای یادگیری به فراگیران در آموزش مجازی وجود دارد. مطالعات علمی نشان داده اند استفاده از رسانه های دیداری-شنیداری و فناوری، یادگیری را سریعتر و عمیقتر می کند. ظهور فناوری های نوین همچون واقعیت مجازی و واقعیت افزوده، بر جذابیت آموزش نیز افزوده است. بدین ترتیب نه تنها آموزش به فرایندی مفرح تبدیل می شود بلکه یادگیری را دوچندان می کند.
آموزش علوم پزشکی از این قاعده مستثنی نیست. آموزش مجازی در علوم پزشکی نیز نفوذ داشته است، هر چند سرعت آن به علت بُعد انسانی و ارتباط با بیمار به اندازه دیگر علوم نبوده است. امکان مشاهده چند باره محتوا، موارد نادر، بیمار مجازی و شبیه سازی شده از جمله مزایای استفاده از آموزش مجازی در علوم پزشکی به شمار می رود. آموزش ترکیبی (blended) از جمله شیوه های مورد استفاده در آموزش پزشکی است که کمک شایانی به ارتقای کیفیت آموزش سنتی نموده است.
چهارمین جشنواره ملی سینا (سلامت و یادگیری در نظام های الکترونیکی) به موازات نهمین همایش کشوری یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، 19 و 20 بهمن ماه در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود. صاحب نظران این حوزه و علاقه مندان گرد هم می آیند تا علاوه بر تبادل آرا، انتقال تجربیات و دانش، اقدام به شناسایی فعالان یادگیری الکترونیک در حوزه سلامت نمایند. با توجه به طرح تحول در نظام آموزش در سال های اخیر، آموزش الکترونیک جایگاه ویژه ای در علوم پزشکی یافته است. رشد روزافزون فناوری های نوین موجب شده است تا استفاده از یادگیری الکترونیک در آموزش پزشکی، بصورت کمک آموزشی یا جایگزین برای شیوه های سنتی در حوزه سلامت باشد.
هدف از برگزاری این جشنواره، فراهم کردن فرصتی است تا صاحبان آثار منتخب در محورهای مختلف اعم از فیلم، انیمیشن، پادکست، پوستر، اینفوگرافی، نرم افزار، اپلیکیشن موبایل، VR، AR، مدل و مولاژ آموزشی مجازی، امکان عرضه محصول خود را به مخاطبین داشته باشند. آثار منتخب همگی سعی در استفاده از فناوری های نوین در آموزش پزشکی داشته اند.
امید است همچون جشنواره های سابق، این جشنواره نیز بتواند فعالان این حوزه را شناسایی نموده و بستری مناسب برای برقراری هم اندیشی، ارتباط و تعامل بین فعالان یادگیری الکترونیک در حوزه سلامت در کشور فراهم آورد.

دکتر کبری اطمینانی
دبیر علمی جشنواره سینا